Verbazing om plan KNVB: 'Van het RIVM moeten we social distancing respecteren'

Verbazing om plan KNVB: 'Van het RIVM moeten we social distancing respecteren'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 19:50wo 08-04-2020 om 19:50

Raymond Verheijen vindt het verbazingwekkend dat de KNVB vanaf half juni de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wil hervatten. Volgens de inspanningsfysioloog valt het niet te rijmen met de 'anderhalve meter samenleving' waar premier Mark Rutte dinsdag over sprak.

"Van het RIVM zullen we de social distancing nog maandenlang moeten respecteren. Hoe leggen de KNVB en de Eredivisie uit dat wij straks in juni op televisie zwetende en hijgende voetballers zien worstelen om een bal? Staat het voetballen boven de natuur en de maatschappij?", vraagt Verheijen zich af in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Hoe wil je iemand die geen afstand houdt 390 euro boete gaan geven als hij op televisie voetballers ziet die lopen te duwen en trekken aan elkaar?", aldus Verheijen. "Ik zie de reden van 'toestemming van RIVM' dan ook als een vals alibi want die gaat er niet komen de komende maanden." Het testen van voetballers voordat ze spelen, vindt hij ook twijfelachtig. "Dan volstaat de vraag waarom die tests zijn gebruikt voor voetballers en niet voor mensen die bijvoorbeeld werken in de thuiszorg en verpleeghuizen."

Ook vanuit zijn eigen expertise keurt Verheijen een overvolle speelagenda af. "Spelers zullen met een lagere fitheid dan normaal worden geconfronteerd met een hogere belasting dan normaal. De rest kan iedereen wel zelf invullen", verwijst de inspanningsfysioloog naar het grote risico op blessures.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws