SV Ajax boos op KNVB: 'Onbehoorlijk bestuur, het is echt onbestaanbaar'

SV Ajax boos op KNVB: 'Onbehoorlijk bestuur, het is echt onbestaanbaar'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 22:37wo 08-04-2020 om 22:37

De supportersvereniging Ajax is fel tegen het hervatten van de competitie. Directeur Fabian Nagtzaam spreekt in gesprek met EenVandaag van 'onbehoorlijk bestuur' van de KNVB.

De KNVB en de UEFA willen dat de overige negen wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie worden afgewerkt. Dit is tegen het zere been van onder meer bepaalde clubs en supporters, die dat in verband met de veiligheidsrisico's juist niet willen. Ook de supportersvereniging Ajax ziet het niet zitten. "Het is echt onbestaanbaar dat je vooraf geschetste scenario's niet checkt, met in dit geval de burgemeesters."

Met de huidige stand is Ajax kampioen. "Maar wij zien onszelf dan absoluut niet als winnaar", zegt Nagtzaam. "Het hele betaalde voetbal is dan een verliezer, net als de hele maatschappij. Wij vinden het absoluut niet kunnen dat de KNVB zichzelf buiten de maatschappij plaatst. We hebben het onderzocht onder supporters. De meesten willen stoppen en volgend jaar gezond op de tribune zitten."

Nagtzaam gist naar de reden van de KNVB om door te willen spelen. "Wij denken dat het op dringend advies is van de UEFA, dat neigt naar chantage. Dan gaat het uiteindelijk om geld. Ik zou als antwoord teruggeven dat het EK niet welkom is in Amsterdam. We moeten overwegen of we Oranje wel moeten laten spelen op het EK, want ook dat wordt georganiseerd door de UEFA."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Eens met Nagtzaam?

(1786 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws