Boëtius 'verbijsterd': 'Als ze een snor had, was ik ik erachteraan gegaan'

Boëtius 'verbijsterd': 'Als ze een snor had, was ik ik erachteraan gegaan'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 11:22do 09-04-2020 om 11:22

In de Bundesliga staan alle neuzen dezelfde kant op, merkt Jean-Paul Boëtius. De aanvaller van FSV Mainz ziet de Duitsers de gevolgen van de coronacrisis samen dragen.

"Dat wij nu niet spelen, heeft voor iedereen consequenties. In het Duitse voetbal begrijpen ze dat heel goed", vertelt Boëtius aan Voetbal International. Hij levert een deel van zijn Mainz-salaris in. "In dit land zitten mensen sowieso al vaak op een lijn en in het voetbal is dat niet anders. De Duitser zit zo in elkaar dat hij luistert naar wat hem wordt opgedragen. Vandaar dat er ook niemand op straat was. Ze zijn gedisciplineerd, ze luisteren en voeren uit."

"Daarbij is de sociale controle ook groot", aldus Boëtius, die dat aan den lijve ondervindt. "Toen ik hier net was moest ik eens ergens iets afgeven. Ik parkeerde mijn auto even dubbel, je weet hoe dat gaat: snel eruit, pakketje droppen en weer weg. Maar toen ik aanbelde kwam er een oud vrouwtje op haar fiets voorbij. Ze stopte en begon op mijn auto te slaan. Of ik wel wist dat ik hier niet mocht parkeren? Ik was verbijsterd en heb het laten gaan. Maar als ze een snor had gehad, was ik er wel achteraan gegaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws