Burgemeester Jorritsma vindt dat de KNVB een voorbeeld moet nemen aan PSV

Burgemeester Jorritsma vindt dat de KNVB een voorbeeld moet nemen aan PSV

09-04-2020 12:45 Laatste update: 12:56
38

Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma vindt dat de KNVB een voorbeeld moet nemen aan PSV, dat vanaf het begin constructief heeft meegedacht en gehandeld in de coronacrisis. De burgervader verzet zich tegen de plannen van de voetbalbond om in juni de Eredivisie te hervatten.

Jorritsma vindt dat voetbal helemaal geen gespreksonderwerp moet zijn en stelt dat de KNVB moet leren van de houding van PSV. "Vanaf het eerste begin zeer constructief en maatschappelijk betrokken. Noord-Brabant ging al eerder op slot dan de rest van Nederland en voor Toon Gerbrands (algemeen directeur, red.) was het geen enkele discussie om zich daarbij aan te sluiten", zegt de burgemeester in De Telegraaf. "Daarna heeft PSV zich in de stad bij allerlei activiteiten van zijn sociale kant laten zien. De club heeft uitstekend oog voor de zwakkeren én belangrijke zaken in de samenleving."

PSV ziet de Eredivisie liever stopgezet worden en Jorritsma, die al aangekondigd heeft thuiswedstrijden van de club te zullen verbieden in juni, is het daar roerend mee eens. "Ik snap dat de KNVB en de UEFA een financieel belang hebben bij doorspelen, maar dat staat in geen enkele verhouding tot het belang van de volksgezondheid. We zien een heel voorzichtige afvlakking van het aantal besmettingen. Ik heb het idee dat het nog maanden gaat duren voordat het ventiel naar de samenleving langzaam weer wordt opengezet. Maar zelfs als we corona wel sneller dan gedacht onder controle hebben: laten we dit verschrikkelijke virus in vredesnaam geen nieuwe kans geven. Elke samenkomst kan een bron van ellende vormen en het virus nieuw leven inblazen."