'Goede vraag: ik speelde met De Ligt, Van de Beek, gasten die nu overal zitten'

'Goede vraag: ik speelde met De Ligt, Van de Beek, gasten die nu overal zitten'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 15:56vr 10-04-2020 om 15:56

Jizz Hornkamp speelde vanaf zijn achtste tot zijn zestiende in de jeugd van Ajax en maakte deel uit van een zeer talentvolle lichting. Desondanks noemt de momenteel geblesseerde spits van FC Den Bosch Dennis Johnsen als de beste speler met wie hij samen heeft gespeeld.

In gesprek met de clubkanalen van FC Den Bosch gaat Hornkamp in op vragen van supporters. "De beste speler met wie ik gespeeld heb? Dat is een goede vraag... Ik heb met heel wat mensen gespeeld die overal zitten: Carel Eiting, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Timothy Fosu-Mensah, Kaj Sierhuis. Allemaal dat soort gasten van Ajax. Om daar eentje van te kiezen..."

Hornkamp komt dus met de naam van Johnsen – tegenwoordig in dienst van PEC Zwolle – op de proppen. "Als hij iets in gedachten heeft, dan doet hij het ook, waar het ook is op het veld. Voor hem kom je wel naar het stadion." De 22-jarige Noor wordt ook regelmatig beschimpt vanwege zijn soms onnodige trucjes en hoogstandjes. "Hij heeft wel zo zijn momentjes, dat is wat minder", beaamt Hornkamp.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Johnsen zijn talent nog waarmaken?

(1571 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws