Driessen slaat terug: 'Van Praag verdient 160 duizend euro: nou, zet dat erin!'

Driessen slaat terug: 'Van Praag verdient 160 duizend euro: nou, zet dat erin!'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 19:15vr 10-04-2020 om 19:15

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 19:40vr 10-04-2020 om 19:40

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen heeft gereageerd op de beschuldigingen van Volkskrant-collega Willem Vissers. De twee lagen in de clinch met elkaar, naar aanleiding van een column van Driessen in zijn krant.

In diezelfde Telegraaf stond onlangs een interview met Ajax-directeur Marc Overmars, die in duidelijke bewoordingen liet weten de competitie per direct te willen stoppen. 'Enkele journalisten spraken er zelfs schande van dat Overmars het podium werd geboden door De Telegraaf', schreef Driessen, die Vissers vervolgens aanhaalde. 'Willem Vissers van de Volkskrant was voor doorspelen, zoals de KNVB voor ogen heeft. Vissers schrijft het boek van de pas afgezwaaide KNVB-bobo Michael van Praag.' Die claim zette kwaad bloed bij de Limburger, die de column van Driessen een 'compleet gestoord stukje noemde'.

Reactie Driessen
De chef voetbal van De Telegraaf blijft echter bij zijn standpunt over Vissers en zijn werkgever. "De Volkskrant is een maatschappijkritische, progressieve krant. Dan denk je: die gaan ook tekeer tegen het gegeven dat je (de KNVB, red.) wordt gechanteerd door de UEFA", laat hij weten voor de camera van Veronica Inside. "Wat raar dat je daar dan niets van leest. Vissers schrijft een boek over Michael van Praag, die is bestuurslid van de UEFA, die is voorzitter geweest van de KNVB... Dat mag je best eens benoemen, dat zo'n lijntje er ligt!"

De twee journalisten hebben vervolgens nog via e-mail contact met elkaar gehad. "Dat mailtje was natuurlijk niet zo positief...", aldus Driessen, die zijn woorden echter niet terugneemt. "Ieder schrijft wat hij vindt, dat doe ik ook. En ik vind dat je dit soort lijntjes wel moet leggen. Bij ons wordt er ook altijd een lijntje naar Ajax gelegd: ik kan daar heel goed tegen en iedereen mag dat doen. (...) Dat gaat alle kanten op: dan zijn we weer de Ajax-krant, vorig seizoen waren we weer de Ajax-bashers."

Een dergelijke kritische benadering miste hij echter bij De Volkskrant. "Michael van Praag verdient volgens mij 160 duizend euro bij de UEFA. Nou, zet dat er dan in! Michael van Praag wil niet reageren op wat de UEFA doet, want zijn handtekening staat in principe onder die brief van de UEFA. Ik vind dat chantage en ik verwacht van iemand als Willem Vissers dat hij daarover schrijft. En dat hij de hoofdpersoon van zijn boek daarover aan het woord laat", aldus Driessen, die Van Praag zelf ook gesproken heeft. "Hij zei: ik reageer nergens op. Alles wat je wil weten, lees je later in mijn boek. Dan gaat het wel wrijven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws