'Prijskaartje en veelzijdigheid Militão doorslaggevend in 'strijd' met De Ligt'

'Prijskaartje en veelzijdigheid Militão doorslaggevend in 'strijd' met De Ligt'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 20:13vr 10-04-2020 om 20:13

De naam van Mattjijs de Ligt is vorig seizoen een aantal keer gevallen in de bestuurskamer van Real Madrid, stelt AS. De Koninklijke versterkte zich echter met de van FC Porto overgekomen Éder Militão en de toenmalige Ajax-aanvoerder tekende uiteindelijk bij Juventus.

Real Madrid rondde de transfer van Militão al op 14 maart af, negen dagen nadat De Ligt en zijn ploeggenoten van Ajax huis hadden gehouden in het Estadio Santiago Bernabéu. Volgens AS hebben het financiële plaatje én de veelzijdigheid van de Braziliaan de doorslag gegeven in zijn 'strijd' met De Ligt.

Real Madrid maakte vijftig miljoen euro naar FC Porto om zich van de diensten van Militão te verzekeren: hiermee was hij aanzienlijk goedkoper dan De Ligt, die uiteindelijk voor circa 85 miljoen euro naar Juventus verhuisde. Bovendien kon Real Madrid hem niet alleen centraal achterin, maar ook als rechtsback opstellen, terwijl De Ligt te boek staat als pure centrumverdediger.

Heel veel plezier heeft Real Madrid overigens nog niet van Militão gehad. De verdediger mocht tot nu toe dertien officiële wedstrijden op zijn naam schrijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws