'Ronaldo belde en vroeg of hij bij ons kon trainen, wilden wij heel graag'

'Ronaldo belde en vroeg of hij bij ons kon trainen, wilden wij heel graag'

14-04-2020 19:58 Laatste update: 20:14
10

Cristiano Ronaldo werd onlangs 'betrapt' in het stadion van zijn jeugdclub CD Nacional, waar hij zijn conditie op peil houdt tijdens de coronacrisis. De beelden gingen rond op social media en zorgden her en der voor gefronste wenkbrauwen, maar clubvoorzitter Rui Alves ziet niet veel kwaads in de trainingssessies van Ronaldo.

De president was al aan de club verbonden toen Ronaldo er zijn eerste stapjes als jeugdspeler zette. De inmiddels 35-jarige superster streek na de uitbraak van het coronavirus weer neer op zijn geboorte-eiland Madeira en nam contact op met Nacional. "Hij vroeg of hij hier kon trainen en wij wilden hem die mogelijkheid graag geven", vertelt Alves aan Tuttosport. "We hebben hem wel op het hart gedrukt om de huidige regels met betrekking tot veiligheid en hygiëne in acht te nemen."

Sommige criticasters vonden het ongepast dat Ronaldo zichzelf dit soort 'privileges' toe-eigende, maar Alves behoort niet tot die groep. "Cris is onze jongen, een rolmodel voor Madeira en de hele wereld. Hij is de trots van onze samenleving, een superprof en een rolmodel voor iedereen", aldus de Nacional-voorzitter, die merkt dat Ronaldo nog steeds topfit is. "De lucht op Madeira heeft hem blijkbaar positieve energie gegeven. Hij traint nog steeds keihard. Als ik dat zie, voel ik me ook een stuk jonger."