Duidelijke taal in Heerenveen: 'Ik heb zijn overstap naar Ajax nooit begrepen'

Duidelijke taal in Heerenveen: 'Ik heb zijn overstap naar Ajax nooit begrepen'

15-04-2020 12:15 Laatste update: 12:26
38

Met Sven Botman (terug naar Ajax) en Daniel Hoegh (einde contract) neemt sc Heerenveen na dit seizoen afscheid van twee centrale verdedigers. Een terugkeer van Ajax-verdediger Kik Pierie werd geopperd, maar daar is clubman Maarten de Jong geen voorstander van.

"Ik zal eerlijk zijn: ik heb zijn overstap naar Ajax nooit begrepen, omdat hij eigenlijk kwaliteiten tekort komt", stelt De Jong bij Radio Camataru, een podcast van FeanOnline. "Hij had beter naar Ajax kunnen gaan en dan bij Heerenveen blijven voetballen. Maar je moet hem nu niet terughalen."

"Heerenveen is ook geen club die spelers terughaalt", vervolgt de voormalige middenvelder, die 353 wedstrijden speelde voor Heerenveen. "Kijk, zo'n jongen als Pierie moet ook spelen en dat past niet meer. Weet je wat het grootste probleem is? Hij is nu in een hele andere cultuur geweest, die jongens gaan daar heel anders met elkaar om, die leven daar heel anders. Als je dan nu weer terugkomt, is het weer heel anders."

"Je hoort veel jongens zeggen dat het hier (Heerenveen, red.) zo rustig is, dat hier niets te beleven is. Die overstap terug, dat moet je echt niet willen", besluit De Jong. Ajax betaalde afgelopen zomer een slordige vier miljoen euro voor Pierie. De negentienjarige verdediger speelt zijn wedstrijden bij Jong Ajax en wacht nog op zijn officiële debuut in de hoofdmacht.