'Ajax wil Álvarez en Marin niet verkopen, Pierie met zijn ziel onder zijn arm'

'Ajax wil Álvarez en Marin niet verkopen, Pierie met zijn ziel onder zijn arm'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 17:44do 09-04-2020 om 17:44

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 18:01do 09-04-2020 om 18:01

Edson Álvarez, Razvan Marin en Kik Pierie zijn op het tweede plan beland bij Ajax. De Mexicaan en de Roemeen – samen voor 27,5 miljoen euro naar Amsterdam gekomen – zouden volgens Voetbal International-journalist Marco Timmer zomaar eens verhuurd kunnen worden, terwijl Pierie 'met zijn ziel onder zijn arm rondloopt'.

Ajax zal Álvarez en Marin niet willen verkopen, stelt Timmer een in een YouTube-Q&A van Voetbal International. "Die situatie is duidelijk, ze hebben niet aan de verwachtingen voldaan. Maar het zijn heel dure aankopen geweest: dat geld krijgen ze in deze situatie niet terug, dus ik verwacht eerlijk gezegd dat ze niet worden verkocht, maar verhuurd. Áls het zicht op speeltijd zo blijft", benadrukt de clubwatcher, die op lange termijn echter nog mogelijkheden ziet voor het duo.

Dat lijkt bij Pierie niet het geval: de van sc Heerenveen overgekomen verdediger is een vaste waarde bij Jong Ajax, maar heeft niet één minuut bij de hoofdmacht gespeeld. Tijdens de winterstop sprak hij over een 'met de club opgesteld plan', maar Timmer heeft hier zijn bedenkingen bij. "Hij loopt met zijn ziel onder de arm, al zal hij het zelf anders zeggen. Dat het een leerjaar is geweest, dat hij de tijd moet krijgen... Maar als Blind wegvalt, zetten ze Martínez daar neer. En als Martínez wegvalt, zetten ze de rechtsbenige Schuurs daar neer. En als die wegvalt, nóg een jongeling (Jurriën Timber, red.). Dan ziet het er niet goed uit voor Kik Pierie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws