Krul: 'Miljarden voor een treinverbinding. Dan denk ik: is dat nu echt nodig?

Krul: 'Miljarden voor een treinverbinding. Dan denk ik: is dat nu echt nodig?"

17-04-2020 13:38
45

Tim Krul vindt de kritiek op het Engelse voetbal in tijden van corona niet per se terecht. Vorige week kwamen de aanvoerders met een initiatief om het zorgsysteem te steunen, nadat een minister schande sprak van het feit dat er zo weinig werd gedaan vanuit de voetbalwereld.

Norwich City, de club van Krul, stelde na het uitbreken van het coronavirus meteen ruim 200 duizend euro beschikbaar, waarvan onder meer voedselpakketten en materiaal voor de zorg werd gekocht. Vorige week kwam daar het initiatief van alle Premier League-aanvoerders overheen.

"Engeland heeft veel miljardairs die in Monaco wonen en geen belasting betalen. Krijgen zij kritiek? Kijk in de spiegel en vraag je af wat je hebt gedaan", reageert Krul in de Volkskrant. "Het is zo makkelijk om iedereen over één kam te scheren. Bij ons zijn er spelers die hun hele familie financieel onderhouden. Op de achtergrond gebeurt bovendien van alles. Ik weet dat via de club met een 3D-printer 150 extra mondkapjes per dag zijn gemaakt."

"Wij krijgen ook te horen waar ons geld naartoe is gegaan", vervolgt de Norwich-doelman. "Voedselpakketten. Materiaal voor de zorg. De lokale kerken. Daklozen zijn tijdelijk in hotels ondergebracht. Het is goed een stapje terug te doen, niet alleen in het voetbal. De overheid wil voor miljarden een treinverbinding aanleggen om een half uurtje sneller te reizen tussen Londen en Manchester. Dan denk ik: is dat nu echt nodig?"