Kogel door de kerk: Premier League-captains starten miljoenenfonds voor zorg

Kogel door de kerk: Premier League-captains starten miljoenenfonds voor zorg

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 09:44do 09-04-2020 om 09:44

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 10:10do 09-04-2020 om 10:10

Mooi nieuws uit Engeland: de aanvoerders van de Premier League hebben na uitvoerig beraad een miljoenenfonds opgestart voor de zorg. Het idee kwam van Liverpool-captain Jordan Henderson.

Henderson kwam in actie na de oproep van de Britse Minister van Volksgezondheid aan de Premier League om een aandeel te leveren in de strijd tegen het coronavirus. Matt Hancock vond dat de Premier League-grootverdieners best een steentje konden bijdragen aan het ontlasten van de zorg, iets wat tot veel kritiek leidde.

Vorige week verzamelde Henderson zijn collega-aanvoerders in een WhatsApp-groep, waarin werd voorgesteld om ook als voetballers in actie te komen en geld in te zamelen voor zorgpersoneel. Dat heeft geleid tot het 'Players Together'-fonds. De Premier League-spelers staan zelf in contact met gezondheidsdienst NHS over de verdeling van het geld.

Alle donaties blijven anoniem. Het doel is om de komende weken en maanden ettelijke miljoenen in te zamelen. Ook als het coronavirus onder controle is, blijft het een speerpunt voor Premier League-aanvoerders om geld in het fonds te stoppen. Het initiatief staat overigens volledig los van de vraag of de Premier League-clubs een deel van hun salaris moeten inleveren. Daarover is nog geen akkoord bereikt.

In de Premier League wordt voor onbepaalde tijd niet meer gevoetbald. Vanaf deze week worden er, onder meer met financiële hulp uit de voetbalwereld, 100 duizend testen per dag uitgevoerd in Engeland, beloofde de regering van Boris Johnson. De Britse premier ligt zelf met het coronavirus op de intensive care.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws