'UEFA matst Atlético en nodigt Simeone en co. tóch uit voor Champions League'

'UEFA matst Atlético en nodigt Simeone en co. tóch uit voor Champions League'

17-04-2020 19:37 Laatste update: 20:29
43

Voor Atlético Madrid lonkt mogelijk een zeer opmerkelijke ontsnappingsroute. De club wordt wellicht tóch uitgenodigd voor het aankomende Champions League-seizoen, ondanks dat de ploeg van Diego Simeone op de zesde plaats staat in de Primera Division.

Volgens de plannen van de Spaanse voetbalbond (RFEF) gaan de bovenste vier ploegen naar de Champions League als de competitie niet wordt afgemaakt. Dat zijn FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Real Sociedad. Nummer vijf Getafe is fel tegen deze plannen en ook Atlético zou dan de klos zijn.

Volgens Cadena COPE bestaat er een ander scenario. Op basis van de huidige ranglijst zou Atlético de Europa League in gaan, maar de UEFA schijnt toch van plan te zijn om de Madrilenen uit te nodigen voor het nieuwe seizoen in de Champions League.

De Europese voetbalbond kijkt naar de prestaties van Atlético onder Simeone. De ploeg bereikte in 2014 en 2016 de finale en wist zich dit seizoen te kwalificeren voor de kwartfinales door titelhouder Liverpool uit te schakelen. Volgens Cadena COPE behoudt de UEFA altijd het recht om clubs uit te nodigen.

Het spelen van Champions League-voetbal is een absolute must voor Atlético Madrid omdat de club het geld hard nodig heeft. De inkomsten uit de Europa League wegen niet op tegen de inkomsten uit de Champions League. In het ergste geval zal Atlético een of meerdere spelers moeten verkopen om de financiële balans op orde te houden.