Eredivisie jaagt op NAC-parel: 'Brian Brobbey had moeite tegen hem'

Eredivisie jaagt op NAC-parel: 'Brian Brobbey had moeite tegen hem'

Gepubliceerd: zondag 19 april 2020 om 07:08zo 19-04-2020 om 07:08

Jan Paul van Hecke was dit seizoen één van de revelaties bij NAC Breda. De negentienjarige Zeeuw mag zich buiten Ajax en PSV in de belangstelling verheugen van de gehele Eredivisie. Hij verwacht dat hij na de zomer op het hoogste niveau actief is.

AZ en FC Utrecht brachten volgens BN DeStem al een bod uit, maar dat werd door NAC afgewezen. "Natuurlijk wil ik in de Eredivisie spelen, het liefst met NAC, en als dat niet kan dan ergens anders", reageert de mandekker tegenover Voetbal International. "Dat is geen verkeerde ambitie lijkt me? Ik wacht het af, ik ga er van uit dat NAC zich normaal opstelt als er echt wat concreets komt."

Onder Willem Weijs veroverde Van Hecke definitief zijn plek in het Rat Verlegh Stadion. De interim-trainer stelt dat het snel is gegaan met de verdediger, die in 2018 overkwam van de amateurs van Goes. "Via de O19 deed hij soms bij Jong NAC mee. Dat is niet altijd heel interessant, maar toen ik hem tegen Brian Brobbey (van Jong Ajax, red.) zag spelen dacht ik wel even kijk dan. Een fysiek sterke spits en hij had moeite tegen Jan Paul."

Weijs looft de mentaliteit van Van Hecke. "Dat is zijn allergrootste kwaliteit. Ik heb in de jeugd bij PSV en Ajax gewerkt en ik durf te zeggen dat ik kan inschatten wat er mentaal gevraagd wordt in de top. Zijn mentale kracht maakt dat hij het profiel voor de internationale top heeft. Op dat vlak hè, ik leg er niet direct druk op, maar puur als je kijkt naar wat topclubs zoeken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws