Dalmau woedend op KNVB: 'We zouden de bekerfinale hebben gewonnen'

Dalmau woedend op KNVB: 'We zouden de bekerfinale hebben gewonnen'

24-04-2020 22:03
200

FC Utrecht-spits Adrían Dalmau is woest op de KNVB. De club kreeg vrijdag te horen dat het volgend seizoen geen Europees voetbal mag spelen. Utrecht stond bij het beëindigen van de Eredivisie op de zesde plaats en had nog een bekerfinale tegen Feyenoord tegoed.

Het winnen van de KNVB Beker is de snelste weg naar Europees voetbal, maar Utrecht stond daarnaast ook slechts drie punten achter nummer vijf Willem ll, dat wél Europa in mag. "Ik ben woedend", zegt Dalmau tegen Marca. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is beschamend, waanzinnig, gestoord... Deze beslissing is genomen zonder enige onderbouwing."

Utrecht-grootaandeelhouder Frans van Seumeren kondigde al aan juridische stappen te gaan ondernemen tegen de KNVB, heeft Dalmau inmiddels ook meegekregen. "Hij zal flink investeren in advocaten. Dit is onrechtvaardig. Ze laten ons achter gesloten deuren niet eens de bekerfinale spelen in september en hebben ook niet gekeken naar andere mogelijkheden."

"Ze hebben iets van ons afgenomen dat we vast en zeker zouden afdwingen op het veld en hebben ons ook niet de mogelijkheid gegeven om ons te verdedigen", foetert de Spaanse spits.