Hyballa laat spelers 40 kilometer lopen: 'Eéntje in de tuin, 20 meter op en neer'

26 april om 16:15
Laatste update: 26 april om 16:45

NAC Breda-trainer Peter Hyballa betreurt het stilleggen van de Nederlandse competities. De 44-jarige Duitser wil medio mei de groepstraining hervatten, maar moet vanaf dat moment ruim drie maanden zonder competitievoetbal zien te overbruggen.

Zijn spelers zullen in ieder geval topfit zijn. "We hebben ze schema's meegegeven. In een normale trainingsweek lopen ze veertig à 45 kilometer, dat moesten ze nu ook", vertelt Hyballa aan BILD. Voor sommige spelers viel dat niet mee. "Eén van de Spanjaarden in mijn selectie moest dit in de tuin doen, steeds twintig meter heen en terug. Het geeft aan hoe moeilijk het is voor ons allemaal", aldus de trainer, die vreest dat de NAC-spelers hun balgevoel volledig kwijt zijn geraakt. "Als we de training hervatten, heb ik waarschijnlijk alleen maar marathonlopers en geen voetballers."

Hyballa staat de komende tijd voor de schone taak om zijn spelers gemotiveerd te houden. "We proberen zo veel mogelijk met ze in contact te blijven, maar ik merk dat de frustratie toe begint te nemen. Het gemeenschappelijke doel waar ze aan werkten, is nu weggevallen. Die Spieler kotzen alle ab, vooral de spelers met een aflopend contract: zij weten niet wat de toekomst gaat brengen. Maar ook voor de anderen is het moeilijk. Wie verheugt zich nou op vier maanden lang trainen?"

NAC was één van de pechvogels van het KNVB-overleg van vrijdag. De Bredanaars hadden al beslag gelegd op een periodetitel, maar kunnen geen play-offs om promotie spelen.