'Transfer' voor De Weger: advocaat van de ene Eredivisie-club naar de andere

28 april om 07:46
Laatste update: 28 april om 15:18

Frans de Weger maakt een 'transfer'. De advocaat die ADO Den Haag ondersteunde staat nu Frans van Seumeren en de zijnen bij: hij gaat FC Utrecht helpen.

"Dat klopt", bevestigt Van Seumeren bij Op1. De Weger, die ook CAS-arbiter is, kondigde vorige week bij Studio Voetbal al aan dat hij ADO bij zou staan, mocht de club degraderen. Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf maakte hij een goede indruk tijdens het video-overleg van afgelopen vrijdag met de KNVB.

"Frans de Weger heeft voornamelijk het woord gevoerd tijdens die call. Hij had verschrikkelijk veel kennis van zaken", zei Driessen. "Hij heeft andere clubs ook op het hart gedrukt dat het gek zou zijn als zij zouden beslissen over het promoveren of degraderen van collega-clubs. Hij heeft veel indruk gemaakt."

Nu moet De Weger Utrecht zien te redden. Van Seumeren weigert inzage te gaven in zijn masterplan om de KNVB aan te pakken. "Ik wil de KNVB niet wijzer maken over de tactiek die wij willen volgen."

Van Seumeren denkt dat de KNVB een andere beslissing had moeten nemen. "Als de KNVB Cambuur en De Graafschap had laten promoveren, ADO Den Haag en RKC Waalwijk liet degraderen en ons de Europese plek van Willem ll gegeven zou hebben, zou er veel minder commotie zijn geweest. We staan op de zesde plek, hebben een wedstrijd minder gespeeld, een beter doelsaldo en onderling resultaat en staan ook nog in de bekerfinale, waar niet over gepraat wordt."