'Ajax denkt dat Onana-transfer niet in huidige situatie van Barcelona past'

28 april om 10:16
Laatste update: 28 april om 10:37

FC Barcelona heeft zich volgens Voetbal International nog niet officieel gemeld bij Ajax voor André Onana. De Amsterdammers zijn er bovendien niet zeker van dat de Catalanen komende zomer de financiële daadkracht hebben om de doelman aan te trekken.

Bij Ajax heerst volgens VI de overtuiging dat Barcelona financieel niet sterk staat in de coronacrisis en niet zomaar met miljoenen kan smijten tijdens de transferperiode. Ajax denkt dat een transfer van Onana niet in de realiteit past waarin Barcelona, dat de salarissen van spelers met 72 procent heeft moeten verlagen, nu verkeert.

De Telegraaf meldde maandagavond dat Barcelona zich al wel gemeld heeft in Amsterdam via zaakwaarnemer Albert Botines. De Catalanen zouden hopen op een ruildeal met Ajax, waarbij Onana de overstap naar Barcelona zou maken en doelman Neto, talent Riqui Puig én Alex Collado of Carles Aleña naar Amsterdam zouden vertrekken. Op zo'n deal zit directeur spelerszaken Marc Overmars echter niet te wachten: hij wil Onana nog een jaar behouden.