Mulder verbaasd door burgemeester Doetinchem: "Zo partijdig"

28 april om 12:48

Youri Mulder vindt het opvallend dat Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, zich zo uitgebreid uitsprak over de ruzie tussen De Graafschap, SC Cambuur en de KNVB. Hij zag voldoende mogelijkheden om de bond juridisch aan te pakken.

Boumans was fel tegen het besluit van de KNVB. "Ik vond het opvallend wat de burgemeester van Doetinchem bij Studio Sport zei. Hij bracht een heel relaas te berde over het terugdraaien van het besluit van de KNVB", zegt Mulder bij Paniekvoetbal op Ziggo Sport.

Clubs kunnen het besluit van de KNVB aanvechten. "Ze kunnen een vergadering uitschrijven als ze vier clubs bij elkaar halen. Cambuur en De Graafschap gaven aan dat ze dat zouden doen en met FC Utrecht erbij hebben ze nog één club nodig. Dan kunnen ze een vergadering uitschrijven en begint het circus weer van vooraf aan."

"Ik vond het opvallend voor een burgemeester dat hij zich zo partijdig opstelde", zegt Mulder. "Het is natuurlijk wel de burgemeester van Doetinchem, maar vaak zijn dat burgervaders die boven de partijen staan en niet enorm in detail treden. Dat vond ik opvallend."

"Ik vond het inhoudelijk wel aardig wat hij zei. Maar een burgemeester in een shirtje van De Graafschap vond ik erg zielig", voegt presentator Jack van Gelder toe.