'In Nederland werd gezegd: geen finale, kijken naar de stand. Euh, hallo?!'

28 april om 16:38

Het voetbalseizoen in België lijkt ten einde, maar Royal Antwerp FC laat het er niet bij zitten: The Great Old heeft de bekerfinale tegen Club Brugge nog tegoed. Voetbaladvocaat Christian Visser geeft de club een goede kans, mocht het tot een gang naar de rechter komen.

Het openbare leven in België zit al een aantal weken op slot, maar de overheid heeft nog geen streep gezet door alle grote evenementen, zoals Mark Rutte wél heeft gedaan. "Ik zou toch proberen om die finale – desnoods eind augustus – nog te laten plaatsvinden", aldus Visser in gesprek met de Gazet Van Antwerpen. "In Nederland mag er tot 1 september simpelweg niet meer worden gevoetbald. Maar zolang er bij jullie een opening is, vind ik dat Antwerp vol voor die finale moet gaan."

De voetbaladvocaat vergelijkt Antwerp met FC Utrecht, dat niets meer heeft aan zijn zesde plaats in de stand en zijn plek in de bekerfinale. "Waarom zou de beker, die volgens de reglementen recht geeft op zo’n ticket, plots niet meer tellen? Er werd in Nederland gewoon gezegd: de finale wordt niet gespeeld, voor de tickets kijken we naar de ranglijst. Euh, hallo!?" De Domstedelingen hebben al aangekondigd juridische stappen te zetten en Visser zou Antwerp aanmoedigen om hetzelfde te doen, indien nodig. "Komt de finale er niet, dan riskeer je een rechtszaak, zoals bij ons. En eerlijk: Utrecht maakt een goeie kans om die rechtszaak te winnen."