Antwerp legt bom onder Belgisch exit-plan: 'Buit is binnen en rest kan creperen'

Antwerp legt bom onder Belgisch exit-plan: 'Buit is binnen en rest kan creperen'

Gepubliceerd: vrijdag 24 april 2020 om 10:49vr 24-04-2020 om 10:49

De discussie in België over het stilleggen van het seizoen is nog lang niet voorbij. Antwerp-voorzitter Paul Gheysens laat nu weten dat hij het seizoen nog wil uitspelen. De preses haalt uit naar clubs als Club Brugge, AA Gent en Charleroi.

De Raad van Bestuur van de Pro League beslist maandag over het verdere verloop van de Belgische competitie. De raad gaf eerder al aan dat het de competitie wil stopzetten en de huidige stand als de eindstand nemen. Antwerp ging aanvankelijk ook akkoord, maar nu spreekt de voorzitter volledig andere taal.

"Een aantal ploegen probeert inderdaad een heropstart te vermijden. Drie ploegen, de eerste drie, uit eigenbelang: 'de buit (zo'n dertig miljoen euro, red.) is binnen en de rest kan creperen’. Ik denk dat het belangrijker is om naar de veel grotere groep voetbalclubs te kijken die het wel eens heel moeilijk zou kunnen krijgen, als tv-gelden en sponsors wegvallen", haalt Gheysens uit in Het Nieuwsblad.

1 juli weer voetballen
Gheysens wil dan ook opnieuw gaan voetballen en voorziet ook een startdatum. "Ten laatste op 1 juli lijkt me zeker haalbaar. Dan hebben we nog heel juli en misschien een deel van augustus om zelfs nog alle matchen te laten doorgaan", klinkt het. "Ik zie ook niet het verschil tussen starten op 1 juli of 1 september. Dan gaat dat virus nog niet weg zijn, hoor. Want ook in september en daarna zal voetbal achter gesloten deuren moeten blijven. Tot er een vaccin is, liever vroeg dan laat."

"Ik ga ervan uit dat we nog gaan spelen", voegt Gheysens er nog aan toe. "Wij zijn daar overigens niet uniek in, hoor. Overal gaat er nog gevoetbald worden. Duitsland, Frankrijk, Engeland… Noem maar op. En wij gaan onszelf dan kapotmaken? Dat zou niet verstandig zijn", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws