Cambuur strikt alvast advocaat met Twente-verleden: Route naar rechtvaardigheid

Cambuur strikt alvast advocaat met Twente-verleden: "Route naar rechtvaardigheid"

28-04-2020 22:14 Laatste update: 22:15
53

SC Cambuur heeft zich voorbereid op een mogelijke gang naar de rechter. De Keuken Kampioen Divisie-koploper weigert zich zomaar neer te leggen bij de misgelopen promotie naar de Eredivisie en heeft advocaat Dolf Segaar (rechts op de foto) bereid gevonden om de club te verdedigen.

Segaar is een specialist in sportrecht, legt Cambuur uit via de officiële kanalen. 'Hij heeft onder meer FC Twente bijgestaan in de juridische strijd tegen de KNVB.' Of hij de voetbalbond nu namens Cambuur in de rechtszaal mag bestrijden, moet nog blijken. 'Vooralsnog houden we alle opties open en onderzoeken we gezamenlijk wat de meest kansrijke route naar rechtvaardigheid is. Waar het elkaar versterkt, zullen we samen met De Graafschap optrekken in dit proces.' De Superboeren bevestigden eerder al dat ze naar de rechter willen stappen. De Leeuwarders zetten in op een Eredivisie met twintig clubs.

Het besluit van de KNVB om geen promoties en degradaties plaats te laten vinden, heeft erin gehakt bij Cambuur. 'De woede en het onbegrip is enorm en dit is niet afgenomen in de afgelopen dagen. Het beste jaar uit de clubhistorie met omgerekend 2,27 punten per wedstrijd wordt op zo'n manier van ons afgenomen en dat doet ongelofelijk veel pijn', aldus Cambuur in zijn statement van dinsdagavond. ' Hoe het allemaal af gaat lopen, weten we niet, maar zeker is wel dat wij strijdbaar zijn en dit zullen we blijven tot het bitter of bitterzoete einde.'