Tweede kans in Eredivisie: "Heel gek dat we onderaan eindigen en niet degraderen"

29 april om 09:44

Melle Meulensteen beseft dat RKC Waalwijk door het oog van de naald is gekropen met het besluit van de KNVB om geen clubs te laten promoveren of degraderen. De twintigjarige verdediger noemt het een tweede kans voor de Waalwijkers.

Zaterdag spraken de spelers van RKC Waalwijk elkaar over het KNVB besluit in een conferencecall. Er heerste vooral een gevoel van opluchting bij de spelers. "Het is duidelijk dat we een tweede kans krijgen. We moeten volgend jaar in de Eredivisie maar laten zien wat we echt kunnen", zegt Meulensteen in de Gelderlander.

De oud-jeugdspeler van Manchester United beseft hoeveel geluk de club heeft gehad. "Het is heel gek dat we onderaan zijn 'geëindigd', de hele competitie van het ene op het andere moment op z'n kop staat en we niet degraderen", aldus Meulensteen, die ook de woede van Cambuur en De Graafschap begrijpt. "Ik heb me geprobeerd vooraf niet druk te maken om de keuze. Ik kon er zelf toch niets aan doen. Wel had ik er rekening mee gehouden dat het besluit ook negatief had kunnen uitpakken. Ik snap dan ook dat Cambuur en De Graafschap boos zijn. Het gaat ook om geld."