Advocaat wil Cambuur naar Eredivisie helpen: "Hoop op solidariteit van de clubs"

29 april om 13:18

Sportadvocaat Dolf Segaar, die Cambuur gaat bijstaan in de strijd tegen het KNVB-besluit, hoopt op solidariteit van de Nederlandse clubs. Segaar stelt dat de beslissing over promotie/degradatie democratisch genomen moet worden, en niet op de manier zoals het afgelopen vrijdag is gegaan bij het KNVB-overleg.

Als vier clubs vragen om een ledenvergadering, moeten alle clubs opnieuw stemmen over het besluit van de KNVB en eventuele alternatieven die door de gedupeerden FC Utrecht, De Graafschap en Cambuur zullen worden aangedragen. "Ik hoop op solidariteit van de clubs om bij elkaar te gaan zitten en tot een goed besluit te komen", zegt Segaar in gesprek met Omrop Fryslan. "Dan is het besloten via een democratisch proces. Nu is er sprake van een besluitvorming waar gebreken aan kleven en waarbij mensen met onvrede zijn blijven zitten."

Ook een gang naar de rechter is een optie voor Cambuur. "Dat bereiden we nu voor", aldus Segaar. "Dan komt er een zitting, tenzij voor een andere route gekozen wordt. En dat kan via de ledenvergadering, die door vier clubs aangevraagd moeten worden." Om het KNVB-besluit tijdens de ledenvergadering ongedaan te maken moeten negentien clubs tegen het KNVB-besluit stemmen. "Ik maak me niet druk om percentages, maar er is zeker een kans voor Cambuur", aldus Segaar.