Cambuur ziet brood in 'Ajax-plan': 'Dat idee is ook te snel aan de kant gelegd'

29 april om 11:33

SC Cambuur komt de komende weken met meer duidelijkheid over de te volgen route in de jacht op promotie naar de Eredivisie. Dat laat voorzitter Ard de Graaf weten aan Omrop Fryslân. Met Dolf Segaar heeft de club uit Leeuwarden al een advocaat in de arm genomen.

"Hij heeft ervaring, is gespecialiseerd in sport- en verenigingsrecht. Daarbij hebben we een hele goede klik met hem", zegt De Graaf over Segaar. De komende dagen wordt er meer duidelijk over een mogelijke rechtsgang. "We willen natuurlijk gecontroleerde snelheid houden in dit proces. Maar we hebben geen haast, we gaan voorlopig nog niet voetballen, zeker niet tot 1 september. Maar je wilt door, we zullen het niet eeuwig laten sudderen. Dus de komende weken zal dit zich ontspinnen."

Cambuur heeft meerdere mogelijkheden. "Een ledenvergadering is een optie, dat is ons bekend. Op dit moment werken we er koortsachtig aan om te kijken hoe we de stappen nu gaan vormgeven. Maar dat we iets gaan doen, is duidelijk. We moeten vechten voor Cambuur. We vinden dat ons onrecht aan is gedaan. We hebben vele steunbetuigingen gehad en mede daardoor voelen we ons gesterkt. Als er zelfs in de wereldjournalistiek (de BBC interviewde Henk de Jong, red.) aandacht aan wordt besteed, geeft dat de verwondering wel aan."

Het plan voor een Eredivisie met twintig clubs, zoals Ajax in maart suggereerde bij de KNVB, ziet men bij Cambuur ook nog wel zitten. De Graaf: "Als je zegt: we vinden degraderen een stap te ver, ga dan de Eredivisie naar twintig clubs brengen. Dat idee is echter ook te snel aan de kant gelegd. Dus er liggen zeker kansen."