UEFA kan Nederland ticket nog afnemen: mogelijke gevolgen Feyenoord en Willem II

UEFA kan Nederland ticket nog afnemen: mogelijke gevolgen Feyenoord en Willem II

29-04-2020 16:15 Laatste update: 17:59
306

Willem II is nog niet zeker van een Europa League-ticket. Dat maakt De Telegraaf op uit de brief die de KNVB woensdag heeft verstuurd naar alle clubs uit het betaald voetbal.

De KNVB wees vrijdag Ajax (groepsfase Champions League), AZ (tweede voorronde Champions League), Feyenoord (groepsfase Europa League), PSV (derde voorronde Europa League) en Willem II (tweede voorronde Europa League) aan als Europese deelnemers. FC Utrecht viel als nummer zes én bekerfinalist buiten de boot en heeft een advocaat ingeschakeld.

In de brief die alle clubs uit het betaald voetbal woensdag hebben ontvangen, geeft de KNVB uitleg over de verdeling van de Europese tickets. Daarin staat een passage die Willem II enige zorgen zal baren: de UEFA moet het KNVB-voorstel om het laatste Europese startbewijs toe te kennen aan Willem II nog goedkeuren.

De kans bestaat dat de keuze van de KNVB om het ticket over te hevelen van het bekertoernooi naar de competitie, niet wordt geaccepteerd door de UEFA. Daardoor is het in theorie zelfs mogelijk dat de plek in de Europa League komt te vervallen, waardoor Nederland komend seizoen vier in plaats van vijf clubs mag afvaardigen.

Mocht dit scenario uitkomen, dan ligt het voor de hand dat nummer drie Feyenoord tóch niet rechtstreeks geplaatst is voor de groepsfase van de Europa League en zich net als PSV zich in de voorronden een weg moet zien te banen naar het hoofdtoernooi. Willem II is dan het kind van de rekening.