Belgische lof voor AZ: 'Ons grote voorbeeld, club zet zijn voet naast Ajax en PSV'

Belgische lof voor AZ: 'Ons grote voorbeeld, club zet zijn voet naast Ajax en PSV'

Gepubliceerd: woensdag 29 april 2020 om 20:39wo 29-04-2020 om 20:39

KV Mechelen heeft een bijzonder goed seizoen achter de rug en leek op weg naar de play-offs om de landstitel in de Jupiler Pro League. Malinwa wil echter meer en spiegelt zich daarbij nadrukkelijk aan AZ.

KV Mechelen heeft een herstructurering achter de rug en kreeg met Dennis Henderickx ook een voltijds hoofd jeugdopleiding. Hij heeft grote ambities met de Belgische club. "AZ is ons grote voorbeeld. Die club voert al jaren een consequent jeugdbeleid en zet zijn voet nu naast die van Ajax en PSV", geeft Henderickx aan in Gazet van Antwerpen.

Hij ziet gelijkenissen tussen de Alkmaarders en KV Mechelen. "AZ ging door een diep financieel dal en besloot zijn A-kern te stofferen met circa 75 procent spelers van eigen bodem, het liefst jongens uit de ­eigen opleiding. Met een beperkt budget heeft AZ zijn voet stelselmatig naast die van Ajax en PSV gezet. Ze wijken niet af van dat beleid, ook niet als het minder gaat", klinkt het.

Met Aster Vranckx zag KV Mechelen dit seizoen alvast één jongeling doorbreken in het A-elftal. De tiener wordt inmiddels al gelinkt aan verschillende binnenlandse en buitenlandse topclubs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws