'De Ligt moet eerst vier keer kampioen worden en de Champions League winnen'

30 april om 09:14

Bryan Roy komt superlatieven tekort voor Matthijs de Ligt. De twintigjarige verdediger had het niet altijd makkelijk in zijn debuutseizoen bij Juventus, maar speelde wel met grote regelmaat.

"Ik wist dat hij zijn criticasters zou overtuigen", reageert Roy tegenover TuttoJuve. "Ik heb zelf in Italië gespeeld (bij Foggia, red.), dus ik weet hoe verschillend het is ten opzichte van het Nederlandse voetbal. Eerlijk gezegd was ik verrast door het feit dat De Ligt zich zó snel heeft weten aan te passen."

"Misschien komt het doordat hij de taal beter onder de knie krijgt en bevriend is geraakt met Stefan de Vrij van Internazionale. Het doet me denken aan m'n eigen situatie. Ik had in mijn Foggia-tijd veel contact met Aron Winter, die toen bij Lazio speelde."

Roy heeft de geruchten over interesse van FC Barcelona en Manchester United in De Ligt ook gelezen. "Juventus is de beste keuze die hij kon maken. Ik ken Matthijs sinds zijn vijftiende. Dit zijn slechts geruchten. Hij speelt nog jaren bij Juventus en moet eerst nog drie of vier keer kampioen worden en de Champions League winnen met Cristiano Ronaldo."