Derksen verdedigt Gerbrands en haalt uit: 'Die denkt ook dat hij de baas is nu'

30 april om 10:51
Laatste update: 30 april om 10:52

Johan Derksen is niet onder de indruk van Evgeniy Levchenko. De voorzitter van de spelersvakbond VVCS was deze week kritisch op het besluit van PSV-directeur Toon Gerbrands om alvast afspraken te maken met spelers over het inleveren van salaris.

Derksen begrijpt het volledig dat Gerbrands niet wil wachten op de uitkomst van de onderhandelingen met de VVCS en de Federatie Betaald Voetbal organisaties (FBO). "Er is op geen enkel gebied enige solidariteit onder de clubs in dit land. Ze hebben alleen maar hun eigenbelang", reageert Derksen in een video van Veronica Inside.

"En Toon Gerbrands heeft dat natuurlijk ook gezien vanaf de zijlijn. Die denkt: ik ga niet weer in een of andere videocall met al die gasten lullen over een regeling van twintig procent inleveren, ik pak het zelf wel op. Ik regel het zelf, want ik ben niet zo geïnteresseerd wat al die mensen van andere clubs vinden."

De kritiek van Levchenko valt bovendien slecht bij Derksen. "Tja, Levchenko, die denkt ook dat hij de baas is van de voetballerij nu. Levchenko ziet er altijd verzorgd uit, tot in de puntjes gekleed, en voor iemand uit Oekraïne spreekt hij uitstekend Nederlands moet ik zeggen, maar of hij nou degene is die dit probleem op moet lossen?"

"Ja, hij is voorzitter van de VVCS, maar dan weet hij meteen dat de VVCS ook niet zo serieus genomen wordt door de clubs. Want alle voetballers die wat voorstellen hebben een zaakwaarnemer buiten de VVCS."