'In de praktijk besteedde ik dit jaar 70 tot 80 procent van mijn werktijd aan PSV'

30 april om 11:42

Wart van Zoest is volgend seizoen niet meer de chef van de medische staf van PSV, zo maakte de Eindhovense club deze week bekend. Het besluit is in gezamenlijk overleg genomen. De orthopeed is blij dat hij nog wel als clubarts verbonden blijft aan PSV.

PSV werd de laatste jaren een steeds groter onderdeel van zijn werkende leven. "Ik ben een aantal jaren geleden begonnen bij PSV en besteedde toen zo'n twintig procent van mijn werktijd aan de club. Daarna werd het al snel dertig procent. Net zo snel was het veertig procent en nu op papier vijftig procent", vertelt Van Zoest aan het Eindhovens Dagblad.

"In de praktijk was het afgelopen jaar zeventig tot tachtig procent en dat terwijl ik altijd de combinatie tussen PSV en het werk als orthopeed heb willen houden. Ik wil zeker bij PSV betrokken blijven en gelukkig kan dat door een nieuwe verdeling van taken."

Van Zoest, die wordt opgevolgd door Gust van Montfort, gaat volgend seizoen nog drie middagen per week naar De Herdgang. Daar krijgt hij te maken met de nieuwe trainer Roger Schmidt. Over de strubbelingen met 'dokter' Mark van Bommel hoeft hij het niet meer te hebben. "In sport is het soms meer op het scherp van de snede dan elders, ook in het medische gebeuren."