Update: nieuws van Franse bond, PSG kan derde landstitel op rij bijschrijven

30 april om 17:24
Laatste update: 30 april om 17:45

Paris Saint-Germain is kampioen van Frankrijk. Dat meldt L'Équipe donderdag. Eerder deze week werd bekend dat de Franse competitie wordt stilgelegd omdat er tot 1 september niet gevoetbald mag worden in het land. 

Waar in Nederland ervoor werd gekozen om Ajax (koploper op basis van doelsaldo) niet tot kampioen uit te roepen, wil de Ligue 1 dat wel doen. Met nog zeven wedstrijden te spelen heeft PSG een straatlengte voorsprong op de concurrentie, die nog maar zes duels tegoed hadden. Het verschil van Paris Saint-Germain met nummer twee Olympique Marseille is liefst twaalf punten. Rennes is de nummer drie met achttien punten achterstand op de koploper. OM en Rennes gaan wel de Champions League in. 

De Ligue 1 heeft volgens L'Équipe nu besloten om PSG tot kampioen uit te roepen. De huidige ranglijst wordt ook de eindstand. Dat betekent ook dat Amiens en Toulouse degraderen naar de Ligue 2. Lorient en RC Lens zouden dan hun plekken in de Ligue 1 innemen. 

Update: PSG heeft zijn derde landstitel op rij officieel binnen. De LFP heeft bevestigd dat de Parijzenaars zijn uitgeroepen tot winnaar van het Ligue 1-seizoen 2019/2020. Olympique Marseille en Stade Rennes vergezellen PSG in de Champions League, terwijl Lille OSC, Stade Reims en OGC Nice de Europa League in gaan. Amiens en Toulouse degraderen, Lorient en RC Lens nemen hun plaatsen in de Ligue 1 over.