'Canal+ wijst naar clausule in contract: Franse clubs lopen 243 (!) miljoen mis'

30 april om 16:45

De clubs uit de Franse Ligue 1 en Ligue 2 hebben vervelend nieuws te horen gekregen na het stopzetten van hun competitie, meldt L'Équipe. Volgens de toonaangevende sportkrant weigeren zendgemachtigden Canal+ en BeIN Sports aan hun resterende betaalverplichtingen ter waarde van 243 miljoen (!) euro te voldoen.

De Franse overheid zette deze week een streep door alle voetbalwedstrijden tot 1 september, waardoor het seizoen 2019/2020 erop zit in Frankrijk: Paris Saint-Germain is uitgeroepen tot kampioen en gaat samen met Olympique Marseille en Stade Rennes naar de Champions League, Olympique Lyon grijpt naast Europees voetbal. De clubs dreigen echter een flink bedrag aan tv-gelden mis te lopen.

Volgens L'Équipe beroept Canal+, dat dit seizoen al 37 miljoen euro had overgemaakt, zich op een clausule in zijn contract met de Franse bond: als het seizoen niet afgemaakt kon worden, zou men niet verplicht zijn om het resterende bedrag aan tv-gelden ook uit te betalen. Ook BeIN Sports lijkt dit niet van plan, waardoor de Franse clubs vele miljoenen aan tv-inkomsten mislopen.