'Atlético meldt zich met 'stevig bod' bij NEC, ook Dortmund is concreet'

30 april om 15:34
Laatste update: 30 april om 16:05

Anthony Musaba (19) staat er zéér goed op in het buitenland. Atlético Madrid heeft een 'stevig bod' uitgebracht op de talentvolle aanvaller van NEC.

Althans, dat meldt Eurosport donderdag. Hoe hoog het bod van Atlético is, is niet bekend. Wel is duidelijk dat ook Borussia Dortmund concreet is geworden voor Musaba. Valencia en Olympique Marseille verkennen op de achtergrond eveneens de mogelijkheden om de aanvaller los te weken bij NEC.

Het is niet de eerste keer dat Musaba met een vertrek bij de Nijmeegse club in verband wordt gebracht. Omroep Gelderland meldde eerder deze maand dat NEC in elk geval 'miljoenen' wil zien voor Musaba, die tot medio 2021 onder contract staat in Nijmegen. De club heeft de optie om zijn contract met één jaar te verlengen.

Musaba kwam in de zomer van 2018 transfervrij over uit de jeugdopleiding van Vitesse. Vorig seizoen debuteerde hij in de Keuken Kampioen Divisie en dit seizoen groeide hij uit tot een vaste waarde. In 25 competitieduels scoorde hij zeven keer voor NEC. Het toptalent revalideert momenteel van een enkelblessure.