Twee van de drie hoofdtrainers weg bij NEC 1: "Viel me rauw op mijn dak"

30 april om 17:52
Laatste update: 30 april om 18:26

NEC werkte in het seizoen 2019/2020 met drie hoofdtrainers en heeft twee van hen bedankt voor bewezen diensten. François Gesthuizen gaat weer in de jeugdopleiding van de Nijmegenaren aan de slag en Adrie Bogers mag op zoek naar een nieuwe werkgever: Rogier Meijer blijft wél betrokken bij het eerste elftal, hetzij als hoofdtrainer hetzij als assistent.

NEC heeft het nieuws nog niet via de officiële kanalen bevestigd, maar de drie trainers hebben tegenover de Gelderlander al hun verhaal gedaan. Gesthuizen was onaangenaam verrast door de mededeling, laat hij weten. "Het viel me rauw op mijn dak. Ik had niet het idee dat ik de nieuwe hoofdtrainer zou worden bij NEC, maar de rol van assistent had mij prima gepast." De 47-jarige oud-prof uit Millingen aan de Rijn werd aan het begin van het seizoen overgeheveld uit de jeugdopleiding. "Toen heb ik afgesproken dat ik altijd terug zou kunnen naar de academie. Dat gaat nu ook gebeuren, maar het verrast me wel."

Bogers had er al rekening mee gehouden dat hij zou moeten verkassen, terwijl Meijer juist goed nieuws te horen kreeg. De Achterhoeker (38) weet echter nog niet precies hoe zijn functie vanaf het seizoen 2020/2021 ingevuld zal worden. Mogelijk wordt hij in zijn eentje hoofdtrainer. "Dat is zeker mijn ambitie, maar daar hebben we nog niet over gesproken. Ik blijf in elk geval bij de selectie."