Teleurgesteld Liverpool reageert op burgemeester: 'Gebrek aan argumentatie'

30 april om 18:18

Liverpool heeft via een officieel statement gereageerd op de uitlatingen van burgemeester Joe Anderson. Die liet eerder op de donderdag weten dat het Premier League-seizoen wat hem betreft niet meer hervat zou worden, uit vrees voor de openbare veiligheid.

Volgens de burgemeester komt de volksgezondheid op de eerste plaats en het voetbal op de tweede plek. Liverpool is teleurgesteld over de teksten van Anderson, heeft het via de officiële kanalen laten weten. 'Nog afgezien van het gebrek aan argumentatie voor zijn uitlatingen (dat fans ook samen zouden komen als Liverpool zonder publiek gaat spelen, red.), willen we wijzen op de gesprekken die we de afgelopen tijd met de burgemeester gevoerd hebben. Daarin is benadrukt dat de 'key stakeholders' in onze stad eendrachtig samen moeten blijven werken', aldus The Reds.

De Premier League-koploper refereert ook aan de gesprekken die het met verschillende supportersgroeperingen heeft gevoerd. 'Zij hebben laten weten dat ze koste wat kost de social distance-regels willen respecteren, ook wanneer er weer gevoetbald kan worden. Als de terugkeer van de Premier League aangekondigd wordt, gaan we samen verder werken aan een plan van aanpak. We hopen dan ook met de burgemeester in contact te blijven: onze gezondheid blijft uiteraard het belangrijkst.'

Voordat de competitie werd stilgelegd, stond Liverpool een straatlengte voor op de concurrentie: de eerste landstitel sinds 1990 was een kwestie van tijd, maar de uitbraak van het coronavirus heeft voorlopig roet in het eten gegooid. De Premier League-clubs lijken echter van plan om het seizoen 'gewoon' uit te spelen. Volgens 'Project Restart' zou de bal op 8 juni weer moeten gaan rollen.