Mundo Deportivo weet het zeker: FC Barcelona gaat Dembélé sparen

1 mei om 09:30

FC Barcelona is van plan de bezem door de selectie te halen, maar Ousmane Dembélé wordt vermoedelijk gespaard. De Franse aanvaller staat volgens El Mundo Deportivo in 'geen enkel verkoopplan' in Camp Nou.

Het gerucht gaat dat Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Neto Murara, Martin Braithwaite, Samuel Umtiti, Philippe Coutinho en Junior Firpo deze zomer kunnen vertrekken. Aanvankelijk leek Dembélé, die sinds zijn komst in 2017 wordt achtervolgd door blessures, ook tot het rijtje te behoren, maar volgens MD ziet trainer Quique Setién toekomst in de Franse aanvaller.

Dembélé zit momenteel weer in de ziekenboeg van Barça met een hamstringblessure, die hem nog zeker drie maanden aan de kant houdt. Setién blijft echter onverminderd optimistisch. Hij ziet de Fransman, die in mei 23 jaar oud wordt, als een een 'aankoop' voor volgend seizoen.

Het standpunt van Setién, mogelijk ingegeven door de Barça-leiding, heeft ook een economisch argument. Dembélé is bij lange na niet het bedrag waard waarvoor hij drie jaar geleden overkwam van Borussia Dortmund (105 miljoen euro). Ook als de Catalaanse grootmacht erin slaagt om Neymar naar Camp Nou te halen, is Dembélé er zeker van dat hij mag blijven.