Omroep West: ADO scout transfervrij drietal in Eindhoven en Swansea

1 mei om 23:59

ADO Den Haag heeft drie transfervrije spelers in het vizier, met het oog op het komende seizoen. Volgens Omroep West mogen Maxime Soulas (foto, Jong PSV), Kees de Boer (Swansea City) en Samy Bourard (FC Eindhoven) – alle drie in het bezit van een aflopend contract – zich verheugen over de belangstelling van ADO.

Centrale verdediger Soulas verruilde Montpellier in 2016 voor de PSV-opleiding en kwam dit seizoen tot 27 optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Een debuut in de hoofdmacht zat er echter niet in. PSV liet eind maart weten dat hij op zoek mocht naar een nieuwe werkgever.

Middenvelder Bourard kwam in België uit voor Anderlecht en Sint-Truiden en streek in 2018 neer aan de Aalsterweg. Dit seizoen was hij prima op dreef namens FC Eindhoven, getuige zijn negen goals in 28 wedstrijden. De Boer tenslotte werd opgeleid door Ajax en ging in 2017 het avontuur aan in Wales: de middenvelder uit Volendam kwam sindsdien echter tot één minuut in dienst van de Swansea City-hoofdmacht, tijdens een League Cup-duel met Northampton Town.

ADO kreeg onlangs te horen dat het zich ook in 2020/2021 eredivisionist mag noemen. Trainer Alan Pardew werd bedankt voor bewezen diensten: Maurice Steijn lijkt dé kandidaat om het roer over te nemen.