Dolberg nu al genoemd bij andere clubs: 'Hij wil bij Nice blijven'

2 mei om 11:55

Kasper Dolberg is blij met OGC Nice en OGC Nice is blij met Kasper Dolberg. Volgens Nice-Matin wordt de Deense spits al na één seizoen genoemd bij andere clubs, maar een transfer is onbespreekbaar. Dolberg kwam vorig jaar zomer over van Ajax, waar hij niet meer in de plannen voorkwam.

Dolberg heeft met elf treffers in 23 competitiewedstrijden een goed debuutseizoen achter de rug bij Nice. Technisch directeur Julien Fournier geeft aan Nice-Matin aan blij te zijn met de spits. "Er is geen discussie mogelijk. Hij heeft niet de wens om te vertrekken. Hij voelt zich goed bij Nice en heeft hier nog alles te winnen."

De prestaties van Dolberg in Frankrijk wekken de belangstelling van andere clubs. "In het verleden was het lastig om spelers voor langer dan één seizoen te houden, zoals Hatem Ben Arfa of Younes Belhanda. Mario Balotelli tekende hier ook voor één jaar. Dalbert Henrique is vertrokken (linksback, naar Fiorentina, red.) en Ricardo blijft hier nog twee seizoenen op huurbasis (onder contract bij Leicester City, red.). Dat is een prestatie."

"Maar we vertellen de spelers dat ze hier eerst minimaal honderd wedstrijden goed moeten spelen. We kunnen ze zonder zorgen behouden. Al deze zaken zijn hem verteld toen hij hier tekende. We zijn geen springplank meer voor clubs als Aston Villa of Fiorentina, met alle respect voor die geweldige clubs. We willen opleiden voor topclubs."