MD: Busquets mogelijk van Twente naar Bundesliga, vier clubs meldden zich al

2 mei om 16:21

Oriol Busquets zal naar alle waarschijnlijkheid niet terugkeren bij FC Twente, maar moet ook nog even wachten op een kans bij FC Barcelona. De Catalanen zijn van plan om hem komend seizoen opnieuw te verhuren.

De 21-jarige controleur kwam dit seizoen tot 23 officiële optredens namens FC Twente: hij sprak zelf de intentie uit om volgend seizoen bij de A-selectie van Barcelona aan te sluiten, maar zover zal het voorlopig niet gaan komen. Marca meldde onlangs dat de regerend Spaans landskampioen Busquets bij een andere Primera División-club wilde stallen, maar volgens Mundo Deportivo is een Bundesliga-avontuur ook een optie.

Volgens de sportkrant hebben vier Duitse clubs zich al gemeld: Werder Bremen, FSV Mainz 05, 1. FC Köln en Hamburger SV. Barcelona wil Busquets wel op het hoogste niveau laten spelen: Werder Bremen (voorlaatste in de Bundesliga) en HSV (derde in de Tweede Bundesliga) hebben vooralsnog dus de minste papieren.

MD maakt ook melding van interesse van twee Primera División-middenmoters: Deportivo Alavés en Real Valladolid zouden de ontwikkeling van Busquets bij FC Twente op de voet gevolgd hebben, voordat de competities stil werden gelegd. Het FC Barcelona-contract van de Catalaan loopt nog door tot 2021.