Hertha BSC treedt hard op en schorst Kalou: oud-Feyenoorder door het stof

Hertha BSC treedt hard op en schorst Kalou: oud-Feyenoorder door het stof

04-05-2020 18:42
34

Hertha BSC heeft razendsnel gereageerd op de video van Salomon Kalou die een storm aan kritiek veroorzaakte. De Bundesliga-club benadrukt in een verklaring dat de actie van de Ivoriaan het 'falen van één speler betreft'. Hij is voorlopig geschorst.

Volgens Hertha heeft Kalou zich door de negatieve corona-testen van maandag 'laten verleiden' om zijn teamgenoten met een boks te begroeten. De club uit Berlijn benadrukt dat de spelers wel degelijk zorgvuldig zijn geïnformeerd over de regels met betrekking tot de hygiëne.

Ook Kalou zelf komt aan het woord in de uitgebreide verklaring. "Het spijt mij als ik de indruk heb gewekt dat ik het coronavirus niet serieus neem", stelt de voormalig aanvaller van Feyenoord. "Ik bied mijn excuses aan, want het tegendeel is waar. Ik maak mij vooral veel zorgen om de mensen in Afrika, waar de medische zorg lang niet zo goed is als in Duitsland."

"Ik dacht niet na en was blij dat al onze testen negatief waren", vervolgt Kalou. "Ik verontschuldig mij ook aan iedereen die in de video te zien is en niet wist dat ik aan het live-streamen was. Ik wilde ze niet in deze situatie brengen."

Hertha stelt dat de 34-jarige Kalou fundamentele teamregels heeft geschonden. Daarnaast vertoonde hij 'gedrag dat niet past bij de situatie en niet overeenkomt met de gedragsregels van de club. De hoofdstedelingen hebben hem daarom geschorst voor zowel de trainingen als de wedstrijden.

Kalou is bezig aan zijn laatste maanden bij Hertha, waar zijn contract afloopt. Dit seizoen was hij al op een zijspoor beland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie