Vriends over 'spuugverbod': 'Kan mijn vriendin eindelijk weer naar Sparta kijken'

Vriends over 'spuugverbod': 'Kan mijn vriendin eindelijk weer naar Sparta kijken'

05-05-2020 19:18
11

Sparta-verdediger Bart Vriends heeft het nieuws meegekregen dat spugen op het veld binnenkort mogelijk verboden wordt. De 28-jarige Amersfoorter vermoedt dat het even wennen wordt voor veel van zijn collega's én voor zichzelf.

Waarom voetballers zo vaak hun speeksel op de grasmat loslaten, durft Vriends niet te zeggen. "Het hoort blijkbaar bij het voetbalcultuurtje dat we om de haverklap op de grond tuffen. Kopieergedrag is het waarschijnlijk, het doen wat iedereen doet", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Vriends is zelf ook niet van onbesproken gedrag, geeft hij toe. "Het liefst zou ik hier nu verkondigen dat ik nooit te betrappen ben op het verzenden van een fluim naar het gras, maar de tv-samenvattingen van Sparta bewijzen helaas het tegendeel. Ik mag blijkbaar graag spugen."

Als de FIFA zijn zin krijgt, is dat binnenkort dus verleden tijd. Vriends probeert er het beste van te maken. "Dat is meteen ook hét voordeel aan deze vervelende periode. Eindelijk durf ik mijn vriendin straks weer mee te laten kijken wanneer de samenvattingen van Sparta op televisie zijn", grapt de centrale verdediger, die hoop put uit de recente ontwikkelingen. "In kleine groepjes trainen, je thuis omkleden en douchen, na een training niet in het stadion blijven hangen; het verloopt vooralsnog tamelijk soepel. Dan moet dat spugen afleren ook wel lukken."