Pardew: 'Vier of vijf Eredivisie-clubs zouden meekunnen in de Premier League'

Pardew: 'Vier of vijf Eredivisie-clubs zouden meekunnen in de Premier League'

06-05-2020 12:10
71

Alan Pardew denkt dat een aantal clubs uit de Eredivisie meekan in de Premier League. Het niveau tussen de onderkant en bovenkant van de Eredivisie is wel heel groot, erkent de voormalig trainer van ADO Den Haag.

Pardew werd binnengehaald als opvolger van Fons Groenendijk, die opstapte. Achteraf had hij zo zijn twijfels, geeft Pardew toe. "Het begin was een beetje vreemd, maar dat is wel vaker zo bij mij. ADO speelde tegen Ajax en in dat weekend was ik daar om de deal rond te maken", zegt Pardew tegen Sky Sports.

Pardew kende bij Newcastle United, Southampton en Crystal Palace successen, maar bij West Bromwich Albion ging het een stuk minder. "Ik wilde graag in het buitenland werken. Ik zou geen grote club krijgen na wat er bij West Brom is gebeurd, dus dacht ik bij mezelf: dit is een goede kans voor mij (ADO, red.). Maar ze hadden het écht moeilijk."

"Ik had voor de wedstrijd tegen Ajax al min of meer ja gezegd. Na de wedstrijd had ik wellicht van gedachten kunnen veranderen. Ze werden helemaal zoekgespeeld. Ze kregen er zes tegen, maar het hadden er ook tien kunnen zijn. Ik dacht: wow, dit kan lastiger worden dan ik had gedacht. Maar ik heb er wel van genoten."

Ook onder Pardew bleven de resultaten uit. De eerste wedstrijd werd nog gewonnen, daarna volgde een reeks van zeven duels zonder overwinning. "We zijn zeker beter geworden, maar de resultaten bleven uit. Een aantal teams was heel, heel erg goed. De standaard ligt hoog. Vier of vijf van de clubs zou makkelijk meekunnen in de Premier League. Het verschil tussen de top en onderkant was veel, veel groter dan ik gewend ben in de Premier League en Championship."