'Real Madrid vreest ondanks Bernabéu-clausule: Mbappé zwicht voor superaanbod'

'Real Madrid vreest ondanks Bernabéu-clausule: Mbappé zwicht voor superaanbod'

06-05-2020 18:14
21

Real Madrid moet zijn plannen om Kylian Mbappé naar Spanje te halen mogelijk uitstellen. De 21-jarige steraanvaller overweegt tóch om zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen, al wil hij wel een Bernabéu-clausule. Dat meldt AS.

PSG wil de verbintenis van de Franse wereldkampioen dolgraag verlengen en is bereid om zijn salaris gelijk te trekken met dat van Neymar, zo'n 36 miljoen euro. De Ligue 1-kampioen probeert hem op die manier uit handen te houden van de Spaanse topclub, aangezien het contract van Mbappé in 2022 afloopt.

De razendsnelle aanvaller lijkt volgens AS te zwichten voor het duizelingwekkende aanbod, maar hij mikt wel op een mogelijke ontsnappingsroute. Een Bernabéu-clausule moet het mogelijk maken om over te stappen naar Real Madrid of een andere traditionele grootmacht. Die transferclausule zou echter minimaal 222 miljoen euro moeten bedragen, het mondiale recordbedrag dat PSG voor Neymar betaalde. Dat zou bepaald geen ideaal scenario zijn voor Real.

De Koninklijke had eenzelfde scenario voor ogen als met de transfer van Eden Hazard. Voorzitter Florentino Pérez wilde medio 2021 toeslaan, als Mbappé zijn laatste contractjaar ingaat. Of het daar nu nog van komt, is de vraag.