'City-netwerk telt 2 miljoen neer en krijgt de beschikking over filiaal in België'

'City-netwerk telt 2 miljoen neer en krijgt de beschikking over filiaal in België'

Gepubliceerd: donderdag 7 mei 2020 om 16:58do 07-05-2020 om 16:58

Manchester City krijgt volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk een filiaal in de Proxmius League, het tweede niveau van België. De City Football Group is bezig met het overnemen van Lommel SK.

De nummer zes van de competitie verzekerde zich deze week van een licentie voor volgend seizoen en kan nu naar de toekomst kijken. Een woordvoerder van de club bevestigt tegenover Sporza dat er overnamegesprekken gaande zijn, maar laat in het midden met welke partijen Lommel in gesprek is. Het Nieuwsblad weet echter dat de City Football Group 'de belangrijkste piste' is. Volgens Het Laatste Nieuws is de deal zelfs al bijna rond: volgens het medium hoeft de op handen zijnde overname slechts twee miljoen euro te kosten.

Wanneer de deal een feit is, zal Lommel de volgende club in het City-netwerk zijn. De drijvende kracht achter Manchester City heeft nóg zeven voetbalclubs over de hele wereld in bezit, waaronder het Amerikaanse New York City FC, het Spaanse Girona FC en het Australische Melbourne City. De Belgen krijgen naar alle waarschijnlijkheid de beschikking over Manchester City-talenten die ervaring op kunnen doen, net zoals dat in recente jaren bij NAC Breda het geval is geweest.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws