'Pastoor verbood zijn spelers om handjes te geven: bron van besmetting, zei hij'

'Pastoor verbood zijn spelers om handjes te geven: bron van besmetting, zei hij'

07-05-2020 23:40
9

Dat het kabinet en het RIVM begin maart besloten om handen schudden voorlopig te verbieden, zal niet als een verrassing zijn gekomen voor Alex Pastoor. De 53-jarige Amsterdammer nam in zijn tijd als Sparta-trainer een vergelijkbare maatregel.

Thomas Verhaar werkte tussen 2015 en 2017 op Het Kasteel met Pastoor samen en doet zijn onthulling tegenover het Algemeen Dagblad. "Alex verbood het zijn spelers elkaar handjes te geven. Bron van besmetting, zei hij altijd", haalt de tegenwoordig voor Excelsior uitkomende linkspoot terug. "Ik denk dat Alex maar eens bij Op1 moet aanschuiven. Als Ab (Osterhaus, red.) dat goed vindt, tenminste.."

Verhaar is sinds het uitbreken van het coronavirus wekelijks te beluisteren in de zogeheten Corpotcast, die hij samen met teamgenoot Maarten de Fockert en Sparta-verdediger Bart Vriends opneemt. Vriends is de meest talentvolle van het drietal, knipoogt hij. "Bart presenteert straks een talkshow." De Kasteelheer ziet dat wel zitten. "Als dat samen met Eva Jinek mag zijn, teken ik nu onmiddellijk."