De Visser pakt KNVB aan op belangrijke dag: Ik vind het te bizar voor woorden

De Visser pakt KNVB aan op belangrijke dag: "Ik vind het te bizar voor woorden"

08-05-2020 07:04
50

Piet de Visser spreekt schande van het KNVB-besluit om SC Cambuur en zijn oude club De Graafschap niet te laten promoveren. Vrijdag om 10.00 uur dient het kort geding van de twee clubs tegen de voetbalbond in de rechtbank van Utrecht.

"Ik vind het te bizar voor woorden dat De Graafschap en Cambuur niet zijn gepromoveerd. Ze hadden een riante voorsprong op de rest", briest De Visser, voormalig trainer van De Graafschap, in de Gelderlander. "De KNVB heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Al dat gedonder, met onenigheid en rechtszaken, is niet goed voor het voetbal."

De Visser begrijpt bovendien niets van het besluit van de KNVB om geen clubs te laten promoveren. "Hopelijk komt daar, via de rechtbank of een vergadering, nog verandering in", aldus de meesterscout, die op 85-jarige leeftijd nog altijd in dienst is van Chelsea.

Een Eredivisie met twintig clubs is volgens De Vissser de oplossing. "Dat scenario is zelfs voorgesteld door andere clubs." Gedurende de coronacrisis zit hij aan huis gekluisterd. "Verschrikkelijk, vind ik dat. Ik hoop snel weer wedstrijden te kunnen bezoeken. Ook van De Graafschap. In de Eredivisie."