'Het was een enorme chaos, maar de KNVB kan het besluit nog terugdraaien'

'Het was een enorme chaos, maar de KNVB kan het besluit nog terugdraaien'

08-05-2020 07:40
36

De Graafschap en SC Cambuur staan vrijdag in de rechtbank van Utrecht om alsnog promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Ralf Seuntjens, aanvoerder van de Doetinchemse club, ziet het als een mooie kans voor de KNVB om de gemaakte fouten te herstellen.

"We waren overtuigd dat we het zouden halen", citeert Omroep Gelderland Seuntjens, die met De Graafschap negen wedstrijden voor het einde een voorsprong van zeven punten had op nummer drie FC Volendam. De eerste twee ploegen zouden promoveren naar de Eredivisie. De KNVB paste de promotie-/degradatieregeling echter niet toe, ondanks een meerderheid van de stemmen om dat wél te doen. "Daarom vinden we ook dat deze beslissing moet worden aangepast."

"Iedereen weet inmiddels dat het twee weken geleden een enorme chaos was", vervolgt Seuntjens. "Misschien zijn er vormfouten gemaakt, het is niet te laat om het besluit terug te draaien. Ook grote mensen in de wereld hebben fouten gemaakt. Ook die zijn aangepast. De KNVB heeft nu die mogelijkheid. Ik hoop dat ze naar voren treden. Het is een bond die miljoenen mensen vertegenwoordigt. Om dan zo stil op de achtergrond te gaan zitten, dat zou ik niet gedaan hebben."