Seun of God fluit minister de Jonge terug: 'Waarschijnlijk heb ik gelijk'

Seun of God fluit minister de Jonge terug: 'Waarschijnlijk heb ik gelijk'

07-05-2020 17:58 Laatste update: 18:09
43

De Graafschap-routinier Ralf Seuntjens heeft zijn bedenkingen bij de beslissing van Hugo de Jonge woensdag. De minister van Volksgezondheid en Welzijn wil grote evenementen – waaronder voetbalwedstrijden – pas weer toestaan als er een vaccin voor het coronavirus is.

In dat geval zou het nog langer dan een jaar kunnen duren voordat er weer publiek bij Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden aanwezig mag zijn. Zo'n vaart zal het volgens The Seun of God echter niet lopen. "Ik denk dat de heer De Jonge dat verkeerd heeft verwoord, dat het wat genuanceerder ligt. En uiteindelijk heb ik waarschijnlijk gelijk, dat zal in de toekomst blijken", laat hij met een knipoog weten voor de FOX Sports-camera. "Ga daar maar van uit, mijn gevoel zit vaak goed."

Seuntjens denkt dat er in 2021 weer publiek in de stadions mag zitten. "Je zou kunnen denken aan groepen die niet bij de risicogroep horen, die dan naar het stadion mogen. Over een paar maanden hebben we mogelijkheden om een vaccin landelijk te testen. Dan zijn we weer zeven, acht maanden verder. Viroloog Seuntjens? Ze mogen me uitnodigen, bij de Tweede Kamer."