VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

12-05-2020 16:00 Laatste update: 16:16
74

Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi, maar wél een VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Tijd om te kiezen uit de beste linksbacks van de Eredivisie.

Voor de positie links achterin hebben we vijf spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De linksback met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de vijf genomineerden.

Lennart Czyborra (Heracles Almelo)
De Duitser vertrok in januari al uit de Eredivisie, maar heeft voldoende indruk gemaakt voor een nominatie. Dat Atalanta Bergamo ruim vier miljoen voor hem wilde betalen, zegt wel genoeg. Eén jaar rijpen in de schaduw van Bart van Hintum en vervolgens de Champions League in, voor een recordbedrag in de Heracles-historie: dat is nog eens carrière maken!

Freek Heerkens (Willem II)
Eén van de grootste unsung heroes van de Eredivisie. De Brabander tekende in 2013 bij de toenmalige Jupiler League-club en groeide vervolgens geruisloos mee met De Tricolores. Zeven jaar later mag Willem II Europa in, mét Heerkens als betrouwbare rechtspoot op links.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
Ging met vallen en opstaan door het begin van zijn carrière heen, maar Malacia is één van de Feyenoorders die volledig is opgebloeid na de komst van Dick Advocaat. Natuurlijk heeft hij volop kunnen profiteren van de blessuregevoeligheid van concurrent Ridgeciano Haps. Maar toen die weer fit was, werd hij door Advocaat als linksbuiten opgesteld, terwijl Malacia zijn plekje mocht behouden. Een mooie beloning voor de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Om de vaste linksback van Argentinië kunnen we uiteraard niet heen. Een verdedigend sterke, onvermoeibare, felle linkspoot met ervaring op eindtoernooien én scorend vermogen: normaal gesproken onhoudbaar voor Eredivisie-clubs. De coronacrisis zou Ajax in dit geval echter goed uit kunnen komen. Tagliafico zal ongetwijfeld op veel lijstjes staan, maar welke grootmacht kan het zich permitteren om de hoofdprijs voor hem te betalen? Misschien kunnen de Ajax-fans ook na 1 september nog genieten van publieksheld Nico.

Owen Wijndal (AZ)
Op 4 februari 2017 maakte hij als zeventienjarige zijn eerste Eredivisie-minuten. Vervolgens is het een tijdje stil geweest rondom de Zaandammer, maar inmiddels weet iedereen wel wie hij is. Wijndal won de concurrentiestrijd met Thomas Ouwejan glansrijk en maakte dit seizoen wekelijks de linkerflanken in de Eredivisie onveilig, samen met Oussama Idrissi. Zijn Oranje-debuut is voorlopig uitgesteld door de coronacrisis, maar gaat ongetwijfeld een keer plaatsvinden.

Wie vond jij dit seizoen de beste linksback? Stem en discussieer mee!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie