Zirkzee hoopvol: 'Hij vond dat het in Oranje moest worden geprobeerd met mij'

Zirkzee hoopvol: 'Hij vond dat het in Oranje moest worden geprobeerd met mij'

Gepubliceerd: maandag 11 mei 2020 om 10:44ma 11-05-2020 om 10:44

Laatste update: maandag 11 mei 2020 om 11:46ma 11-05-2020 om 11:46

Nu het EK is verplaatst van 2020 naar 2021 hebben Donyell Malen en Memphis Depay extra tijd om van hun blessures te revalideren. Een van de talenten die aanspraak hoopt te maken op een EK-plek is Joshua Zirkzee.

Makkelijk gaat het niet worden, erkent Zirkzee, maar de aanvaller van Bayern München gaat er alles aan doen om mee te mogen naar de eindronde na volgend seizoen. Kenners geven al langer aan dat het ontbreekt aan een échte spits in Oranje. "Met de spitsen die er nu aan komen vanuit de Nederlandse jeugd denk ik dat dit wel goedkomt", spreekt Zirkzee alvast geruststellende woorden in gesprek met De Telegraaf.

Willem van Hanegem hoopt het talent van Bayern snel in het Nederlands elftal te zien en vindt dat Zirkzee een kans moet krijgen in Oranje. "Hij sprak heel positief over mij in de media, toen het nog over het EK voor deze zomer ging", vervolgt Zirkzee. "Hij vond dat het in Oranje moest worden geprobeerd met mij. Dat vond ik mooi om van zo’n grote voetballer van weleer te horen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Maakt Zirkzee al aanspraak op een plek bij het Nederlands elftal?

(1792 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws